23948sdkhjf

Samarbete för att kunna erbjuda kunder batterilager

Det är MVS och det kommunala Varberg Energi som har kommit överens om en gemensam satsning. Ambitionen är att kunna erbjuda elmarknaden uppkopplade energilager.

Tanken med batterisystemen är att kunna kunna förbättra elnätets flexibilitet. Därmed ges kunderna chansen att optimera sina effektuttag.

 När det handlar om nätbatterier så är vi framme vid en tidpunkt då vi behöver sluta se dem som enbart lagringsenheter, utan även se dem som frekvensreglerare i en aggregerad uppställning i vårt elsystem. Jag är övertygad om att vi kommer att se en framtid med många små och stora batterier som är installerade och uppkopplade hos både elproducenter och elkonsumenter, säger Henrik Näsström, marknadschef på Varberg Energi AB.
Oscar Ajaxon, Product Manager Energy Storage System på MVS AB, säger i ett pressmeddelande:

Vi är självklart väldigt glada över samarbetet med Varberg Energi. De är en viktig spelare för både utveckling och leverans av förnyelsebar energi. Dessutom matchar vi varandras krav på kvalitet! För oss är det extra viktigt att våra hållbart producerade batterisystem används för hållbara ändamål. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11