23948sdkhjf

Intervjuserie inför Underhållsdagarna - Cybersäkerhet

I en turbulent tid gäller det att hjälpas åt. Hur ska vi hantera utmaningar som komponentbrist, energikris, säkerhetshot och den gröna omställningen? Det och mycket mer diskuteras när underhållsbranschen möts på Skogshem & Wijk i Stockholm den 16-17 november. I en intervjuserie kommer vi nu att ge dig försmak av våra intressanta talare.

En av årets talare är Thomas Svensson, biträdande chef för nationell säkerhet på Telia Company Sweden. Locked Shields. Hans föredrag kallas: ''Locked Shields - kan vi lära oss något av världens största cybersäkerhetsövning?''.

Hallå där Thomas, vad kul att du är en av talarna på Underhållsdagarna. Det ska bli intressant. Vi undrar vad det är som har fått dig att brinna för ämnet du ska tala om?

Efter att arbetat med säkerhetsfrågor i mer än 40 år ADB -> IT -> Cyber så är min erfarenhet att en framgångsfaktor vid hantering av incidenter inom cyberdomänen är att kunna samverka över organisationsgränser. Min övertygelse är att all samverkan, om den ska vara effektiv, bygger på förtroende mellan människor. Övningsverksamheten jag har förmånen att vara med och utveckla sedan 2007 har jag fokuserat på att få människor att bygga förtroende och samverka. Att se samverkan uppstå och bära frukt bara genom ge en miljö där människor spontant bygger förtroende ger mig en tillfredställelse till att jag har gjort något.

Och hur kommer det sig att du började arbeta med det här?

Säkerhetsområdet har varit en naturlig del som officer i 32 år, CSO i 10 år samt nu på Telia och arbetar med säkerhetsskydd.

Vilket budskap hoppas du att åhörarna tar med sig efter att ha hört ditt föredrag?

Samverkan bygger på förtroende. Bygg ert personliga nätverk för framtiden.

Anmäl dig till Underhållsdagarna: Anmälan

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078