23948sdkhjf

Cirka 100 medarbetare arbetar med återställandet av Ringhals 4

Att Ringhals 4 står still i tider av elkris är inget önskvärt läge. I ett inlägg på Linkedin berättar Björn Linde, vd för Forsmarks Kraftgrupp och Ringhals, mer.

Björn Linde skriver på sin Linkedin: 

Att stå stilla med Ringhals 4 när behovet av el är stort är inget vi önskar eller vill. Vi är fullt medvetna om läget på elmarknaden och vår viktiga roll som stor elproducent. Jag tycker dock det är viktigt att prata om sådana här motgångar också i forum som dessa, då arbetslivet sällan är endast hyllningar och raka vägar.

I sitt inlägg berättar han att ett omfattande reparationsarbete pågår. Detta för att återställa den skadade tryckhållaren på Ringhals 4. 

Cirka 100 av Ringhals medarbetare arbetar för att laga Ringhals 4. Tillsammans med leverantörers spetskompetens är ambitionen att kunna starta elproduktionen så snart som möjligt.

På inlägget på Linkedin har någon frågat: Vad orsakade skadan på tryckhållaren? Mänskliga faktorn?

Björn Linde svarar:

En utredning har gjorts för att förstå grundorsaken till att tryckhållaren skadades vid ett obligatoriskt uppstartsprov efter årets avställning för underhåll och bränslebyte. Utredningen är viktig för att säkerställa att händelsen inte upprepas. Instruktioner, roller och arbetssätt har förtydligats för att den felaktiga driftläggningen inte ska kunna ske igen, och erfarenheter som dragits delas med andra kärnkraftverk i världen.

Björn Lind avslutar sitt meddelande med:

Jag är otroligt stolt över det arbete som alla medarbetare gjort från första stund, och fortsätter göra, för att vi ska kunna producera el igen på Ringhals 4.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079