23948sdkhjf

Från manuellt till automatiserat underhåll i Tyskland

Wallenius Water Innovation är på plats på AMB-mässan i Tyskland den 13-17 september. Där kommer de att lansera nästa generations FluidWorker. Efter lanseringen är det inte längre manuell skärvätskehantering som gäller.

Med FluidWorker sker mätning och kontroll av skärvätskor automatiskt.

Genom att ta bort en av de få kvarvarande manuella skärvätskeuppgifterna kan operatörerna fokusera på produktionsrelaterade uppgifter samtidigt som arbetsmiljön förbättras. Med rätt och jämn koncentration blir produktionskvalitén högre, verktygsslitaget lägre, drifttider utan stopp längre och konsumtionen av skärvätskan reducerad. Sammantaget innebär förbättringarna betydande kostnadsbesparingar och en hållbarare produktion med andra ord.

– Vi märker redan av ett stort intresse för FluidWorker 150, förklarar Hans Ahlgren när de visade upp produkten under Elmia Subcontractor.

FluidWorker 150 och automatisering av skärvätskehantering
FluidWorker 150 håller bakterier i skärvätskor under kontroll utan användning av hälsofarliga kemikalier samtidigt som den automatiserar den dagliga skärvätskehanteringen. Underhåll av skärvätskor är en manuell rutin för de flesta maskinoperatörer som i praktiken är utmanande att utföra tillräckligt ofta och på rätt sätt. Felaktigt underhåll orsakar kvalitetsproblem, produktionsstopp, sämre arbetsmiljö och onödiga byten, vilket kan representera 8–16 procent av den totala produktionskostnaden.

Källa: Wallenius Water Innovation

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125