23948sdkhjf

Beställning på 42 vindkraftverk

Svevia utför uppdrag åt vindkraftsnäringen –  denna gång handlar det om utbyggnad av en ny vindkraftpark. Uppdragsgivare är Arise och uppdraget omfattar 42 vindkraftverk.

Vindkraftsparken ligger mellan Los och Kårböle i Ljusdal kommun.

– I anläggningsbranschen pratar vi ofta om att vi bygger för framtiden. Att anlägga just vindkraftsparker är att bygga för en fossilfri framtid och en långsiktigt hållbar energiförsörjning. För mig personligen känns det mycket meningsfullt. Det ligger också väl i linje med Svevias ambition att ta ansvar för vår omvärld och bidra till en hållbar utveckling, säger Tobias Olsson, Svevia.

Han fortsätter:

– Vårt uppdrag på Kölvallen omfattar mark- och anläggningsarbete samt det interna kraftkabelnätet som inkluderar el, fiber och jordningssystem samt kopplingsstationer. Vi ska också anlägga 42 vindkraftsfundament med tillhörande kranplaner och etableringsytor, och bygga eller förstärka cirka 40 kilometer väg.

Projektet har tillgång till två bergtäkter. Detta gör det möjligt att minska de miljöbelastande transporterna.

Målet är att entreprenaden ska vara klar under våren 2024.  Ambitionen är att hela vindkraftparken ska driftsättas runt årsskiftet 2024-2025.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063