23948sdkhjf

Klassiskt men utökat uppdrag för Svevia

Trafikverket har gett Svevia i uppdrag att sköta vägarna i driftområde Åsele, ett uppdrag som omfattar totalt 907 kilometer väg.

– Driftområde Åsele har alltid varit ett klassiskt inlandsuppdrag med ett vägnät bestående av få stora leder och ett mindre nät av lågtrafikerade vägar. Klimatet bjuder sällan på den typen av utmaningar som kust och fjällområden präglas av. Men i och med att driftområdet från och med i år även omfattar geografin mellan Dorotea och Borgafjäll, med höjder och dalgångar kommer vi på de vägsträckorna att få ett mer växlande väglag, säger Vanja Fältén, Svevia, i ett pressmeddelande.

De två mest trafikverkade vägarna i området möts i centrala Åsele: väg 90 och 92 är huvudleder för boende, turistnäringen, skogsbolag och övrigt näringsliv.

– Välfungerande vägar är helt avgörande för alla som bor och verkar här. Det som framför allt skiljer uppdrag i glesbygd från mer vältrafikerade områden är att vägnätet är begränsat och därför också sårbart. Det vill säga om en väg inte fungerar så går det inte att ta sig fram med bil, för det finns inga alternativa vägar att välja. Framkomliga vägar är med andra ord helt livsavgörande för alla som bor och verkar i området.

Företaget hade det gamla kontraktet, det nya började gälla den första september.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079