23948sdkhjf

VA-underhållet kan vara hur lätt som helst

Så länge underhållet av VA-system görs av proffs kan det vara hur lätt som helst.

Rapporter vittnar om att VA-nätet har en underhållsskuld och inte får det underhåll som krävs för att upprätthålla en teknisk standard.

För att undvika att underhållet blir kostsamt kan man ta in Norva24 Miljöhantering. Enligt dem själv har de en stor fordonsflotta och utrustning för underhåll. 

– Norva24 är marknadsledande inom vår bransch i norra Europa och består av ett flertal bolag med samma inriktning. Det känns bra att vara en del av en koncern som kan hjälpas åt över gränserna och brinner för det vi gör, säger Mikael Persson, vd för Norva24 Miljöhanterings till Svensk Leverantörstidning.

Enligt vdn är det största problemet att varken privatpersoner, verksamheter eller politiker uppmärksammar VA-systemet.

Han berättar om olika typer av underhåll.

Slamsugning

Företaget utför tjänster till kommuner omfattande slamtömning, spolning och närliggande tjänster. Man erbjuder våt- och torr-sugning till industrier och verksamheter och här hanterar man en mängd olika material inklusive farligt avfall. 

– Det är cirka 20 företag i Sverige som är ackrediterade av Swedac. Det är viktigt att man använder ett ackrediterat företag för att kontrollera sina oljeavskiljare. Det är oerhört viktigt att de fungerar som det är tänkt, annars finns så klart risk för miljöutsläpp med påföljande förlägganden säger Mikael Persson till Svensk Leverantörstidning.

Spolning

Norva24 Miljöhantering utför även spolning av alla slags rörledningar - detta med högtryck i kombination med högre tryck. Detta är en miljövänlig metod utan kemikalier.

– Sköts inte det återkommande underhållet kan det bli översvämningar, följdskador samt kortare livslängd på rören, förtydligare Mikael Persson för Svensk Leverantörstidning.

Torrsugning

Företaget kan suga upp både blött och torrt material. Vid exempelvis en torrsugning funkar bilen som en stor dammsugare.

– Just nu håller vi på med en badrumsrenovering. Istället för att transportera ut materialet för hand, suger vi enkelt upp det och transporterar det till godkänd anläggning, berättar Mikae Persson för Svensk Leverantörstidning. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
71 miljarder saknas till vägunderhåll
Jätte vill investera 300 miljarder på ny elproduktion
Svenska kraftnät ska bygga kraftledningar till Gotland
F5 lanserar ny AI-tjänst för ett självläkande API-försvar
Vindkraften byggs ut – men utbildningsplatserna står tomma
Hon får pris för sitt bidrag till robotsäkerhet
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141