23948sdkhjf

Framtidssäkran genom energifyllt samarbete

Borås Energi och Miljö och St1 ingår samarbete kring biogasen i Borås.

Borås Energi och Miljö ska producera biogas genom rötning av matavfall och avloppsslam. St1 kommer att förädla biogasen och sälja gasen främst till fordonsgasmarknaden.

– Med våra moderna anläggningar i kombination med den erfarenhet och kompetens vi har inom bolaget, kommer vi kunna producera stora mängder biogas i framtiden. I och med samarbetet med St1, kommer vår biogas att kunna nå ut till en stor marknad, säger Magnus Kårestedt vd på Borås Energi och Miljö. 

Han fortsätter: 

–  Vi har noga valt att inleda ett samarbete med St1 eftersom företaget är etablerat och en spjutspets på biogasmarknaden.

Matti Oksanen, direktör för St1:s gasverksamhet, säger i en kommentar:

–  På St1 stärker vi vår verksamhet genom strategiska långsiktiga partnerskap. Att stärka biogasverksamheten i våra verksamhetsländer är ett konkret steg när vi på ett konsekvent och långsiktigt sätt genomför vår tillväxtstrategi. Vi är mycket glada över att planerna med en solid partner som Borås Energi och Miljö nu blir verklighet, och vi tillsammans kan börja minska koldioxidutsläppen från transporter och påskynda energiomställningen.

Magnus Kårestedt tillägger:

– Vi är övertygade om att vi tillsammans med St1 kan ta stora steg mot vår vision att skapa Sveriges mest hållbara kretsloppsstad. I och med att vi har valt att ingå ett långsiktigt samarbetsavtal har vi tryggat biogasens framtid i Borås och sett till att vi kan skapa fortsatt klimatnytta i många år framöver.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ytskyddsdagarna: Gör morgondagen redo för framtiden
Ytskyddsdagarna: "En bransch jag inte vill lämna"
Fiskekyrka på glid? Nej tack!
Bonus för minskad klimatpåverkan
Ytskyddsdagarna: En kickstart med teknikstrul och skratt
Verkstadsföretaget tillverkar bara av återvunnet material
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
Process Nordic

Sänd till en kollega

0.109