23948sdkhjf

Enerco förvärvar Industri och Byggservice

Enerco-koncernen erbjuder bland annat industrirengöring.

Förvärvet genomfördes den 29 juni och i ett pressmeddelande skriver bolaget att Enerco genom förvärvet ”kompletterar och tillför spetskompetens till bolagets befintliga tjänsteutbud samt utökar en närvaro i en expansiv och spännande region”.

– Det ligger helt i linje med Enercos strategi att vidareutvecklas inom det här verksamhetsområdet och när vi träffade IBS hittade vi rätt partner. De har gjort en imponerande tillväxtresa och de har en kultur med värderingar som ligger nära våra såsom högt fokus på säkerhet och kund samt starkt engagemang och ansvarstagande i det man gör. Det borgar för ett framgångsrikt samarbete, säger Niklas Pettersson, vd för Enerco-koncernen i en kommentar.

Industri och Byggservice grundades 2017 i Piteå och finns i dag även i Luleå och Skellefteå och har verksamhet i hela Norr- och Västerbotten.

– Vi växlar upp nu och kommer dra nytta av att ha ett större bolag i ryggen. Samtidigt kommer vi att jobba på i samma entreprenörsmässiga anda som förr så det blir en rolig och utvecklande resa framåt, säger Emil Fhärm, grundare och ägare av Industri och Byggservice.

Enerco-koncernen levererar ett brett spektrum av teknik- och underhållstjänster för industrin. Koncernen har omkring 850 medarbetare och kontor på 14 orter inom verksamhetsområdena: industriell utveckling, teknik, verkstad, industrirengöring, industriella projekt samt underhåll och montage.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078