23948sdkhjf

Alfa Laval tror på underhåll

Att Alfa Laval tror på underhåll blir tydligt vid förvärvet av Scanjet, en global leverantör av tankrengöringsutrustning och lösningar för marin, offshore och industriell tillämpning.

Scanjets lösningar blir ett betydelsfullt komplement i Alfa Lavals portfölj för marina lösningar. Företagets tanklösningar bidrar till minskad vatten- och energiförbrukning.

Det förvärvade företaget har ungefär 150 anställda utspridda i Sverige, Polen och Indonesien. Enligt prognosen för 2022 har bolaget en omsättning på cirka 300 miljoner kronor.

– Det gläder mig att kunna meddela detta förvärv. Scanjets välkända och marknadsledande lösningar för lasttfartyg kompletterar våra Framo pumplösningar för lastfartyg. Det ger oss möjligheten att optimera tankhanteringslösningar för våra kunder med målet att minska vatten- och bränsleförbrukning och i slutänden deras koldioxidavtryck, säger Sameer Kalra, chef för Marindivisionen i en kommentar.

Magnus Wallin, vd för Scanjet, tror att Alfa Laval är den mest idealiska utgångspunkten för Scanjets fortsatta resa.

– Våra bolag med ledande marina erbjudanden kompletterar ch stärker varandra. Framför allt delar vi ambitionen att överträffa kundernas behov fullt ut, säger han i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078