23948sdkhjf

Underhållsmässan: Spännande tekniska nyheter och kanelbullar hos Schaeffler

Doften av kanelbullar sprider sig över hela Underhållsmässan och leder oss till monter B02:42 och dagens värd Schaeffler Sverige. Vi kollar läget med vd:n Erik Askensjö.

– Vi ser mässan som ett perfekt tillfälle att arbeta med varumärkesbyggande och prata med så många som möjligt, säger Erik Askensjö till U&D.

Han tillägger: 

Det handlar inte längre så mycket om att skaffa leads. En anledning till det kan vara internet och att människor skaffar information därifrån. Här handlar det om att träffa folk.

Han berättar om gårdagen och att det var färre besökare än tidigare år.

– Trots att det var färre besök så var det väldigt hög nivå på besökarna. Det var helt rätt folk här, säger Erik Askensjö.

Under Underhållsmässan fyra dagar har Schaeffler bland annat fokus på att presentera sin avancerade tillståndsövervakning. 

Med vår tillståndsövervakning ska vem som helst kunna övervaka och förstå vad som händer i maskinen. Vårt system är så intelligent att det inte behövs specialister för att tolka datan, säger vd:n.

Han tillägger:

Varje enskild underhållsoperatör ska kunna förstå när maskinen mår dåligt eller bra.

Erik Askensjö berättar att det till och med är så enkelt att man kan sitta hemma i soffan och läsa av hur maskinerna mår via en mobilapp.

En annan teknisk nyhet som presenteras under mässan är en avancerad smörjpatron som är ihopbyggd med tillståndsövervakningssystemet. 

Idag är det många som smörjer manuellt eller använder sig av smörjpatroner. Vårt smarta system känner av hur mycket smörjning som behövs och när det är dags att byta patronen.

Han fortsätter: 

 Det här lösningarna kommer göra industrierna ännu mer effektiva i sitt underhållsarbete.

Till sist frågar vi Erik om valet att dela ut kanelbullar.

 Vi vet att det är framgångsrikt koncept och att bulldoften drar hit folk, avslutar han samtalet med oss.

Och han verkar ha rätt - för montern är full av människor som tittar på lager och tillståndsövervakningssystem.

Trådlös tillståndsövervakning. Foto: Emelie Werme

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109