23948sdkhjf

Rejlers erbjuder övervakning av vindkraftparker

Vindkraftsektorn växer och det är något Rejlers vill dra nytta av. Genom förvärvet av finska Loiste-koncernens verksamhet för övervakning kan de nu erbjuda dygnet-runtövervakningstjänster av vindkraftparker.

– Genom vår övervakningscentral i Kajana i Finland kan vi hjälpa kunder i alla de nordiska länderna.Energiomställningen och övergången till förnybar energi medför stora investeringar inom vindkraft i Norden. Att tillhandahålla säkra anslutningar är oerhört viktigt och vi stödjer våra kunder i detta arbete, säger Timo Holmberg, VP Energy & Infrastructure hos Rejlers Finland, i ett pressmeddelande.

Tidigare under året outsourcade Loiste-koncernen sin övervakningscentral Kajave till Rejles. Från övervakningscentralen planeras och leds anslutningar till elnät och ska därmed säkerställa ett tillförlitligt nät dygnet runt.

Idag består den förvärvade verksamheten av övervakning av 14 vindkraftparker. Nu kan Rejlers erbjuda övervakningstjänster till ytterligare vindkraftparker från övervakningscentralen.

– Rejlers, med sin erfarenhet och kompetens, är rätt aktör för att utveckla övervakningsverksamheten för vindkraft framåt. Det finns synergier mellan övervakningen av dels vindparker, dels elnätet och dessa kommer alla parter till nytta, säger Timo Jutila, verkställande direktör för Kajave och chef för Loistes elnätsverksamhet, i en kommentar

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111