23948sdkhjf

Sveriges största elmätarbytesprojekt

ONE Nordic firar framgång med Ellevio. En viktig milstolpe är nådd nu när ONE Nordic har installerat 500 000 smarta elmätare.

Milstolpen innebär att projektet har kommit drygt halvvägs. Planen är att samtliga elmätare ska vara utbytta till årsskiftet 2023/2024. Projektet har gått enligt plan, trots både pandemi och global komponentbrist.

I ONE Nordics uppdrag för Ellevio, förutom att installera de smarta elmätarna ingår även att samla in mätdata i 10 år med möjlighet till förlängning på 6 år. Den nya NB IoT-teknologin som används för att samla in mätdata från de nya elmätarna fungerar precis som vi förväntat oss. Det är väldigt tillfredsställande att varje dag se att de analyser vi gjorde om framtidens kommunikationsteknologier långt innan projektet påbörjades stämmer mycket väl in på var vi nu befinner oss rent prestandamässigt säger Magnus Hasselgren, projektets Program Manager.

Han fortsätter:

Jag är oerhört stolt över hela min projektorganisation som har genomfört och byggt upp hela detta komplexa utrullningsprojektet på ett fantastiskt sätt. ONE Nordic ansvarar idag för att byta ut cirka 40 procent av Sveriges alla elmätare åt olika nätägare. Men projektet åt Ellevio är det störta av sitt slag i Sverige och vi är stolta över att få driva det. Jag vill sända ett stort tack till alla medarbetare för ett fantastiskt jobb, säger Magnus Hasselgren

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ringhals 3 tillfälligt på halv effekt
Två Skanska anställda döda efter trafikolycka
Botar, ett större problem än företag tror
Proton Group satsar på underhållssystem och smarta sensorer
Lambertsson ökar fokus på arbetssäkerheten
Gomero Nordic har fått certifiering
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
Process Nordic

Sänd till en kollega

0.094