23948sdkhjf

Energibranschen är mest attraktiv och jämställd

Företag inom energibranschen placerar sig i topp som de mest attraktiva, jämställda respektive hälsosamma arbetsgivare. Det presenterar Nyckeltalsinstitutet.

Uniper i Sverige, Skellefteå Kraft, Ellevio, Tekniska verken, Gävle Energi, Jämtkraft, Luleå Energi, Göteborg Energi, Svenska Kraftnät, Ringhals och Forsmarks Kraftgrupp, har alla mycket goda resultat i Nyckeltalsinstitutets Attraktiva Arbetsgivarindex, Jämställdhetsindex och Hälsoindex. Dessa företag tillhör de tio bästa procenten i den årliga kartläggningen.

Uniper får en riktig topplacering och kan kalla sig själva 2021 års mest attraktiva, jämställda respektive hälsosamma arbetsgivare.

Jag är oerhört stolt över den här utmärkelsen. Vi har ända sedan starten 2016 arbetat konsekvent med att skapa en företagskultur där medarbetarna trivs och utvecklas. Det är så klart mycket positivt när vi är framgångsrika i våra affärer och presterar bra resultat. Men den största glädjen för mig som vd, är ändå att se medarbetare som växer, utvecklas och vågar ta ansvar – både i yrkesrollen och som individer, säger Johan Svenningsson, vd Uniper Sverige i en kommentar.

Fakta om mätningen
Kartläggningen baseras på insamlad statistik från 2021 och har genererats från en unik databas, med information om drygt 650 000 medarbetares faktiska arbetsvillkor, från cirka 350 företag och organisationer. Kategorin Attraktiv Arbetsgivarindex baseras på faktorer som bland annat tillsvidareanställningar, möjlighet att bli chef, tid för kompetensutveckling, storlek på arbetsgrupper, övertid och sjukfrånvaro. Jämställdhetsindex baseras på faktorer som lika arbetsvillkor för män och kvinnor så som; lön, plats i ledningsgrupp, föräldraskap och möjlighet till heltid. Hälsoindex baseras bland annat på faktorerna frisktal, rehabresultat, sjukfrånvaro, friskvård och arbetsmiljöarbete.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109