23948sdkhjf

75 procent förväntar sig att bli cyberattackerade

Trend Micro har idag presenterat resultatet från sin senaste Cyber Risk Index-rapport. I rapporten summeras andra halvåret 2021. Av resultatet framkommer det att 76 procent av företag världen över tror att de kommer utsättas för en lyckad cyberattack under 2022.
I rapporten framkommer det:
  • 84 procent av respondenterna har upplevt minst en fullbordad cyberattack under det senaste året.
  • 35 procent säger sig ha attackarets sju eller fler gånger.

Respondenterna oroar sig mest för ransomware, nätfiske, social manipulering och överbelastningsattacker – och stulen information, skadad utrustning, ökade kostnader för att ta in experthjälp och kundbortfall. 

När det gäller IT-infrastrukturen så är distansarbetare, molntjänster och tredjepartsapplikationer det som oroar mest.

Rapporten pekar även ut en del andra orosmoln. Dessa kan exempelvis vara att den att den cybersäkerhetslösning som finns på plats inte stöttar säkerhet för DevOps eller att verksamhetens IT-säkerhetschef inte har tillräckliga mandat eller resurser för att uppnå en stark säkerhetshållning. 

– För att skapa en effektiv cybersäkerhetsstrategi måste företag först och främst kunna riskbedöma, för att då ringa in potentiellt oroande områden. Eftersom vi ser att risker med distansarbete och hot mot den digitala infrastrukturen kvarstår, bör företag anta en plattformsbaserad strategi för att optimera verksamheten och reducera komplexiteten i säkerhetsarbetet, säger Jean Diarbakerli, säkerhetsrådgivare hos Trend Micro.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.159