23948sdkhjf

Vindkraft värt en kvarts miljard för Svevia

Svevia har fått i uppdrag att förbereda marken för 24 stycken vindkraftverk utanför Ånge. Projektet är värt cirka 250 miljoner kronor och ska vara klart hösten 2023.

Svevia fortsätter att bygga vindkraft i Medelpad. Tidigare i år inledde de ett bygge norr om Sundsvall och nu meddelar företaget att de även ska bygga utanför Ånge. Svevia har fått i uppdrag av Peab-ägda OX2 att utföra mark- och anläggningsarbete till vindkraftparken Ljungaverk som kommer bestå av 24 stycken kraftverk.

– Vi schaktar och bygger upp breda och stabila vägar för transporter av material och utrustning som behövs under anläggningstiden och för transporterna av vindkraftverken som när de står monterade kommer att vara 200 meter höga från marken och upp till rotorns höjd, säger Tobias Olsson från Svevia i en kommentar.

Förutom fundamentet till vindkraftverken kommer Svevia även att anlägga 24 kranplaner och  omkring 30 kilometer väg. Uppdraget är värt omkring en kvarts miljard i svenska kronor och beräknas vara klart i oktober nästa år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078