23948sdkhjf

Assemblin blir starkare inom el

Assemblin har förvärvat det Uppsalabaserade elteknikbolaget Lundqvist El.

Lundqvist El grundades år 2001 och erbjuder eltekniska installationer. Bland tjänsterna kan nämnas installation av belysning, golvvärme, energimätningar, elsäkerhetstester, solceller, laddinfrastruktur för elbilar, data och telekom samt larminstallationer. Bolaget har en årsomsättning på cirka 50 miljoner kronor. Bolaget har 37 medarbetare.

– Lundqvist El förstärker vår position på den viktiga lokala marknaden i Uppsala både på entreprenad- och servicesidan, och gör oss mer kompletta där. Tillsammans med Assemblins egen filial och det relativt nyförvärvade elbolaget J&C El så får vi en riktigt stark plattform i Uppsala med omnejd, säger Fredrik Allthin, vd och chef för affärsområde Assemblin El i en kommentar.

Idag ägs företaget av Johand Lundqvist Götz som dessutom är verksam som företagets vd. I en kommentar säger han:

– Vi har identifierat flera spännande samverkansmöjligheter med Assemblins befintliga verksamhet i Uppsalatrakten, och tillsammans kan vi åta oss större projekt. Jag är övertygad om att detta steg är helt rätt för våra medarbetare och kunder, och ser fram mot att fortsätta vår verksamhet som en del av Assemblin.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078