23948sdkhjf

LKAB implementerar ny underhållsplattform

Det råder inga tvivel om att LKAB tycker att ett datadrivet underhåll är vägen framåt. Nu satsar de på att göra processerna så störningsfria och säkra som möjligt. Detta gör LKAB med hjälp av Trivalo.

– En central möjliggörare för att skapa förutsättningar för störningsfria och säkra processer är datadrivet underhåll i världsklass. Målet är att öka säkerhet, tillgänglighet, anläggningshastighet och kvalitet som leder till en lägre totalkostnad för LKAB, säger Maria Ryytty, sektionschef för strategiskt underhåll på LKAB, i en kommentar.

Under 2020 gjordes en databaserad nulägesanalys. Under 2021 har LKAB tagit ett stort steg med förberedelser inför implmentation av en ny underhållsplattform. Underhållsverksamheten går därmed mot ett faktabaserat prediktivt underhåll.

– Vi är väldigt nöjda med vårt samarbete med Trivalo, som numera är en del av AFRY, som med sin kombinerade expertis inom underhållsverksamhet, analys och processkunskap, varit ett bra stöd i vårt strategiarbete. Trivalo har också hjälpt oss med gemensamma arbetsätt och uppföljning i form av mål och nyckeltal. I vår gemensamma plan som sträcker sig till 2025 håller vi ett starkt fokus på treenigheten människa, process och IT, detta för att vi vet vikten av att detta är i balans är helt avgörande för vårt slutresultat, säger Maria Ryytty.

Enligt Trivalo är partnerskapet med LKAB viktigt.

– Vi är ödmjukt stolta över vårt partnerskap med LKAB och att få vara en del av deras fantastiska resa mot ett datadrivet underhåll i världsklass. I vårt samarbete så här långt kan man verkligen känna vilket driv det finns i företaget på så väl strategisk som operativ nivå. Vi är helt övertygade om att vi kommer att lyckas att genomföra den strategiska planen tillsammans, säger Mats Eliasson, Trivalo, en del av AFRY.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093