23948sdkhjf

För att uppnå hållbarhet krävs cybersäkerhet

I det senaste avsnittet av podden ABB Decoded diskuterar Peter Terwiesch, chef för ABB:s affärsområde Process Automation, hur hållbarhet och digitalisering går hand i hand. En förutsättning för att kunna digitalisera är att man har en bra cybersäkerhet.

I podden diskuteras de viktigaste resultaten från studie som nyligen har gjorts. I studien har ABB undersökt hur företag anammat Industrial IoT och vilken potential den har i att förbättra energieffektiviteten, minska utsläppen och driva på hållbara förändringar.

Sammankoppling av system genom Industrial IoT leder till högre nivåer av automation samt säkerställer att enskilda personer och företag får större insikter. Därmed är företag också mer förberedda att fatta operativa beslut.

Studien visar att 96 procent av beslutsfattarna anser att digitalisering är av betydelse för att kunna uppnå hållbarhet. Studien visar också att endast 35 procent av företagen i undersökningen har implementerat Industrial IoT-lösningar i en något störra skala. Det i sin tur betonar potentialen för industrier att nära sig hållbarhetsmålen genom en ökad digitalisering.

- Vi har digitalisering som ett nytt verktyg i lådan, säger Peter Terwiesch i podden.

Han  poängterar också vikten av cybersäkerhet.

- Cybersäkerhet är ett baslager som bara måste finnas på plats – och som behöver utvecklas i takt med hotbilden för att möjliggöra de fördelar som Industrial IoT kan tillhandahålla.

I podden poängterar han också hur viktigt det är att hantera och analysera sin data. Genom att sätta in data i rätt sammanhang får man bättre insikter och kan fatta bättre beslut.

- Och därmed uppnå bättre resultat, säger Peter Terwiesch.

Han fortsätter:

- Som ingenjör letar man alltid efter att öka effektiviteten och om man har en outnyttjad resurs, företagets data, blir man naturligtvis frestad att fundera på hur man kan utnyttja dessa data bättre för att nå bättre resultat. Och det är här Industrial Internet of Things och de lösningar vi har tagit fram på ABB verkligen hjälper kunderna att använda dessa data på ett bättre sätt. Enligt våra observationer är det de kunder som gör mer med sina data som också uppnår bättre resultat.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11