23948sdkhjf

Hexicon rekryterar toppchef från energibranschen

Det svenska cleantech-bolaget Hexicon har rekryterat Karin Ljung som ny CFO, en toppchef från energibranschen.

- Jag är oerhört glad att Karin ansluter till oss på Hexicon. Hennes bakgrund matchar Hexicons behov väldigt väl med praktisk ledningskompetens från en projektintensiv och växande energiverksamhet. Jag är övertygad om att hon kommer tillföra nya perspektiv och bli en viktig spelare i vårt lagbygge och vår fortsatta tillväxtresa, säger Marcus Thor, vd för Hexicon i ett pressmeddelande.

Under de senaste åren har Karin Ljung varit sysselsatt inom Holmen-koncernen, senast som Financial Director för Holmen Energi. Hon kommer att tillträda sin nya tjänst under tredje kvartalet 2022.

Bolaget utvecklar vindkraftsprojekt på djupa havsområden. Hexicon har dessutom en egen patenterad teknologi - TwinWind. Teknologin består av flytande vindkraftsfundament med två turbiner.

- Det känns otroligt spännande att få vara med och bidra till Hexicons framtida utveckling och tillväxtresa. Jag är stolt över att bli en del av ett så kompetent team och samtidigt fortsätta vara med och möjliggöra den energiomställning som hela världen står inför. Med både patenterad teknik och projekt med flytande vindkraft så är jag övertygad om att Hexicon har en viktig roll att spela, säger Karin Ljung i en kommentar. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109