23948sdkhjf

Undvik driftstopp med smart fabrik

iFactory ökar produktiviteten i fabrikerna, minskar förlusten och ökar vinsterna. Därför är det dags att gå från industri 4.0 till iFactory, den smarta fabriken. OEM Automatic förklarar konceptet.

Övergången till iFactory innebär att man använder sig utav data från maskinerna och integrerar detta i nya system som skapar värden.

Vad skulle resultatet av en sådan övergång vara? Med iFactory ökar produktiviteten i fabrikerna, minskar förlusten och ökar vinsterna.

Dagens tillverkningsindustrier står inför många utmaningar. I en snabbföränderlig tid krävs att det att tillverkarna är flexibla. Produktkvalitet och arbetssäkerhet blir allt viktigare. Exempelvis drabbas industrin fortfarande av en stor mängd driftstopp, där cirka 30 procent anses vara oväntade. Dessa kan motverkas i en smart fabrik.

Som svar på tillverkningsindustriernas utmaningar har den nya smarta fabriken iFactory skapats. Fabriken är en förlängning av Industrial Internet of Things. Den smarta fabriken innebär ökad maskinautomatisering, autonom produktion och användning av data som affärsverktyg.

iFactory är ett steg i riktningen mot digitaliserade industrier. Klyftan mellan IT, Information Technology, och OT, Operational Technology, blir allt mindre. 

Detta beror främst på fyra saker:

Smart, ansluten och datadriven.
Självlärande system för systemet.
En hub av mänsklig maskinsamarbete.
Autonomisk och självanpassad.

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.314