23948sdkhjf

Energibolag tar gemensamt grepp om lastbilsladdning

Fem regionala energibolag har slutit sig samman i ett projekt om att bygga ut laddinfrastrukturen för lastbilar i södra Sverige.

De fem energibolagen, Jönköping Energi, Öresundskraft, Mälarenergi, Göteborg Energi och Tekniska verken i Linköping, kommer tillsammans med nationella aktörer inom logistikbranschen att utveckla infrastrukturen genom en större satsning.

Tillsammans är vårt mål att bli den ledande partnern inom laddning och tillhörande tjänster när godsflödena i södra Sverige elektrifieras. Satsningen kommer även att bli viktig för bland annat Torsviksområdet framöver, säger Mats Palmérus, vice vd för Jönköping Energi i en kommentar.

Bolagen har redan gjort enskilda satsningar på laddinfrastruktur, där bland annat Mälarenergi erbjudit laddinfrastruktur till företag och bostadsrättsföreningar, Göteborg Energi som har satsat på fordonsladdning för bussar och bilar samt Öresundskrafts laddning av bilar, bussar och fartyg i Helsingborg.

Vi är regionala energibolag med stark lokal förankring, inte minst mot fastighetsägare, och med en uttalad långsiktighet i samhällsutvecklingen. Genom samarbetet bidrar vi till omställningen till hållbara transporter och blir en naturlig partner för logistikföretag och fordonstillverkare. Samtidigt lägger vi grunden för nya affärer och jag ser fram emot det fortsatta samarbetet, säger Mats Palmérus. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078