23948sdkhjf

De väljer korrosionsmotstånd från SSAB

Llentab Steel som tillverkar och säljer multifunktionella stålbyggnader har valt SSABs Galfan.

Varför?

Jo, tack vare både rostskydd och miljödeklaration.

– Vi stod inför en utmaning och insåg att vi behöver erbjuda en bättre korrosionsklass på vårt material. Vi ville samtidigt ha riktigt bra dokumentation på materialet och då blev valet av SSAB enkelt då de har koll på både dokumentation och produkter. När våra miljöansvariga fick se produktdeklarationerna avseende Galfan blev de glatt överraskade eftersom vi i vår tur ska skapa miljövarudeklarationer för våra produkter, säger Anders Lundin, vd för Llentab Steel i ett meddelande.

Anders Henje som är inköpare på Llentab Steel tillägger:

– En konkurrensmässig prisnivå, bra tillgänglighet och den tydliga produktdokumentationen gör valet ganska enkelt.

Men det var inte helt enkelt att få fram materialet, berättar SSAB. De hänvisar till situationen våren 2020 då den svenska stålmarknaden var överhettad och efterfrågan översteg  tillgången.

– Tack vare våra möjligheter och resurser så fick vi fram extra Galfan-material till LLentab under våren och sommaren vilket vi är mycket stolta över. Det visar på vår förmåga att anpassa oss till regionala förhållanden, säger Jan Olof Melander, säljansvarig på SSAB Arendal. 

Och eftersom marknaden varit stark under 2021 har det fortsatt ställts stora krav på materielleveranser och planering av verksamheten, berättar LLentab.

– En situation vi har klarat bra och där SSAB starkt bidragit till att vi fått de volymer av material vi behövt i våra projekt, avslutar Ander Henje meddelandet.

Galfan ZA är en beläggning av zink-aluminiumlegering för korrosionsmotstånd.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.141