23948sdkhjf

En fjäder i hatten för One Nordic

År 2019 vann One Nordic treårsavtalet avseende drift- och underhåll samt mindre om- och tillbyggnationer av Fortum 119 vattenkraftstationer, 232 dammar och 209 aggregat i olika älvar. Nu förlängs avtalet. 

Att avtalet förlängs innebär att One Nordic säkrat avtalet fram till januari 2024. Värdet på avtalet är cirka 350 miljoner kronor.

− Det förlängda avtalet är en fjäder i hatten för One Nordic vattenkraftverksamhet. Med över 230 medarbetare enbart dedikerade till vattenkraften är One Nordics affärsområde Hydro ett av Sveriges största och ledande ingenjörs- och serviceverksamheter inom vattenkraftsektorn, säger Jörgen Vidström, vd på One Nordic Hydro i en kommentar.

Han fortsätter:

- One Nordic tillhandahåller tekniska tjänster och entreprenader från tidiga skeden, såsom koncept och förstudier, till genomförande och implementering samt uppdrag inom drift och underhåll. Detta inkluderar expertis från alla tekniska områden som till exempel dammsäkerhet och -teknik, mekanik, automation, luckturbin- och generatorteknik samt el- och kontroll. 

Katarina Atteryd Eckerwall, chef för Fortums vattenkraftsanläggningar är också nöjd med samarbetet. Hon förklarar:

- Vi valde att förlänga avtalet ytterligare en period då vi är väldigt nöjda med One Nordics arbete. One Nordic har visat att de har förståelse för Fortums mål och utmaningar i framtiden. Även ONE Nordics strategiska fokus på och hårda arbete med säkerhet, operativ effektivitet och KPI:er motsvarar våra förväntningar. Vidare är One Nordic Hydro en stark partner i att fortsätta utveckla vårt underhåll samt vår gemensamma arbetsmiljöresa Beyond Zero.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094