23948sdkhjf

Förväntade cybersäkerhetstrender 2022

Advenica spånar in i framtiden och förutspår vilka cybersäkerhetstrender som år 2022 kommer att bjuda på.

Nya lagstiftningar om cybersäkerhet

Det är något Advenica siar om. Nya lagar introduceras inom området hela tiden. 2018 kom NIS-direktivet och nu är NIS2 på vägen. Det har kommit många nya lager på senaste tiden och kraven höjs hela tiden.

Säkerheten byggs för stora företag

Många av de säkerhetslösningar som finns idag är byggda och anpassade efter stora företag med stora resurser. Det måste både finnas resurser i form av pengar och personal.

Advenica menar att det inte bara är stora företag som hanterar känslig data och kritiska system. Trots att det trendar med lösningar för företag med resurse, så måste det skapas lösningar för även mindre bolag.

Rörliga moln

Allt fler leverantörer flyttar sina tjänster till molnet, vilket många tycker ger fördelar. Men med förflyttningen av data till molnen skapar nya utmaningar.

Vad händer när kunder exempelvis vill byta molnleverantör, molnleverantören har kanske gått i konkurs? Det och mycket mer frågar Advenica sig.

Röriga moln

Många företag söker innovativa och agila lösningar. Det finns ett stort utbud av molntjänster som gör det möjligt att implementera nya idéer. Tiden där bara en molntjänst behövdes är förbi. Nu krävs det istället många för olika syften, vilket kan göra det rörigt.

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.14