23948sdkhjf

Instalcobolag underhåller Kungliga Operan

Kungliga Operan i Stockholm har ett stort underhålls- och ombyggnadsbehov. Instalcos teknikkonsultbolag Intec har fått uppdraget som husarkitekt vid renoveringen av denna kulturhistoriska fastighet.

Intec signerat ett avtal på tre år med möjlighet till sex års förlängning. Operan är en 42 000 kvadratmeter stor byggnad från år 1898.

- Renoveringsarbetet vid Kunglig Operan är ett krävande och komplicerat uppdrag där vi måste ta största möjliga hänsyn till den kulturhistoriska fastigheten. Det är höga bevarandekrav på husen och vi får gå varsamt fram med många speciallösningar och anpassningar i samarbete med beställare, byggare, antikvarie och montörer från olika discipliner, Harry Seppäläinen på Intec i en kommentar.

Projektets utmaning är att bevara det höga kulturella värdet samtidigt som man håller en hög nivå gällande teknik och installationer.

- Detta är ett prestigeuppdrag som vi antar med största ödmjukhet men även tillförsikt, då flera av våra medarbetare arbetat med Operan i flera år, säger Harry Seppäläinen.
Beställare är Statens Fastighetsverk och Intecs uppdrag sker i samarbete med Ahrbom & Partner arkitektfirma.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.156