23948sdkhjf

God beredskap under stormen Malik

Under januari drog stormen Malik fram över Sverige. Vi kikar närmre på Jönköpingsområdet och Jönköpings Energis elnät.

Det var 1700 hushåll som påverkades i Jönköpings Energis elnät. Elavbrotten varierade mellan ett par minuter till 12 timmar.

Två som arbetade under stormen var Stefan Seppas, elkraftingenjör på Jönköping Energi, och Erica Sjöberg, elmontör på Jönköping Energi. De var två av de som ryckte ut när kunderna fick strömavbrott.

Stefan ansvarar för att överblicka elnätet. 

– Tidigt på söndagsmorgonen samlade vi våra kollegor och jag tog även in ytterligare fem elmontörer, förutom beredskapspersonal som består av fem personer. Vi såg att det skulle bli mycket jobb under dagen. Av säkerhetsskäl valde vi att inte skicka ut några montörer på natten, säger Stefan i en kommentar.

Totalt blev 1700 hushåll i Jönköping Energis elnät strömlösa under Malik.

– Vi jobbar alltid två och två vilket känns tryggt. Vi jobbar lugnt och metodiskt så att alla kan komma hem säkert efter arbetsdagen. Och vi har en väldigt bra sammanhållning i teamet, säger Erica i ett pressmeddelande.

Inger Niss som är ansvarsområdeschef för Elnät och Stadsnät på Jönköping Energi säger i en kommentar:
– Vi fokuserar på att höja leveranssäkerheten genom att byta luftledningsnät mot kabel och investera i mer fjärrkontroll. Vi har även satsat på smartare driftsstödssystem som talar om för oss var felen är så att vi kan hitta dem och åtgärda dem snabbare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094