23948sdkhjf

Ramboll förvärvar datacenterkonsultföretag

Ramboll har förvärvat EYP Mission Critical Facilities, EYPMCF.  Med förvärvet stärker Ramboll sin position bland internationella datacenterkonsulter och tar ytterligare kliv i arbetet med att bidra till minskat koldioxidavtryck.

Det förvärvade bolaget är en känd pionjär inom strategi, planering, design och drift av datacenter. De hjälper kunder globalt  att lagra, säkra och flytta digitala tillgångar. 
Ramboll har nu mer än 100 dedikerade datacenterexperter globalt. De förväntar sig att intäkterna från konsulttjänster kopplade till datacenter ska nå 60 miljoner dollar till år 2025.

– Vi är mycket glada över att välkomna  EYPMCFs experter till Ramboll, säger Michael Simmelsgaard, COO på Ramboll i en kommentar.

Han fortsätter:

- I mer än två  decennier har Ramboll tillhandahållit experttjänster till datacenter inom miljö, vatten, energi och byggnader. Vi hjälper våra kunder att designa, konstruera och underhålla energi- och vatteneffektiva lösningar runt om i världen. Med EYPMCF adderar vi ett företag med djup teknisk kunskap om missionkritiska anläggningar. Det kommer att stärka vår konsultverksamhet inom integrerade, innovativa datacenterlösningar och stärka Rambolls position internationellt som datacenterkonsulter. 

Rick Einhorn, Managing Partner på EYPMCF, ser också positivt på affären.

– Det här är ett utmärkt tillfälle att utöka våra konsult- och ingenjörstjänster till vår globala kundbas, men vi kan även föra vår expertis vidare till Rambolls befintliga och framtida kunder i 35 länder runt om i världen. Ramboll är dedikerade att främja en hållbar utveckling av datacenterindustrin, vilket går i linje med vår egen ståndpunkt om hur viktigt det är att minska datacenters klimatavtryck. 

Just datacentersektorn har länge varit under stark tillväxt. Pandemin har drivit upp efterfrågan.

– Två enorma trender formar vår värld idag, klimatkrisen och digitaliseringen av samhället. I takt med att digitaliseringen fortskrider och mer och mer data överförs, används och lagras av människor och företag har datacenter en avgörande roll att spela i att stödja en grön cirkulär ekonomi. Som en partner för hållbar förändring jobbar vi för att integrera hållbarhet i allt vi gör för våra kunder. Vår roll är att se till att de anläggningar vi designar, bygger och driver på uppdrag av våra kunder ligger i framkant av miljöprestanda. På Ramboll arbetar vi med inställningen att datacenter drivna med 100 procent förnybar energi och noll avfall är möjliga att uppnå, säger Michael. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Vissa system åter i drift efter it-attack
Vad för cyberutmaningar kommer vi möta 2023?
Stålbolaget vill bygga egen vindkraft
Försvarsmakten webbplats drabbad av attack
Starkströmsföreskrifterna har moderniserats
Stoppet på Ringhals 4 förlängs igen
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
Process Nordic

Sänd till en kollega

0.125