23948sdkhjf

En del av upprustningen

Pappersbruket i Obbola, Umeå kommun, genomgår en stor uppgradering. Det är Telia som ska leverera ett dedikerat 5G-redo mobilnät till bruket.

Det nya 5G-mobilnätet ska användas för att koppla upp maskiner, fordon samt säkerställa datatrafiken mellan mobila enheter och underhållssystem på anläggningen.
Efter den stora upprustningen kommer SCAs anläggning i Obbola producera 725 000 ton kraftliner varje år. Flertalet av de maskiner och den upprustning som används i fabriken är uppkopplade och övervakas digitalt.

– SCA är en världsledare inom skogsindustrin och har under flera år gjort stora investeringar i sin verksamhet. Det känns otroligt roligt att vi nu fått utökat förtroende av SCA, och får fortsätta stötta dem på sin digitaliseringsresa. Det dedikerade mobilnät vi ska leverera till SCA i Obbola möjliggör en robust och säker digital infrastruktur. En förutsättning för att koppla upp affärskritiska system och skydda känslig data, säger Tobias Larsson, chef för Telias företagsaffär i en kommentar.

Han förklarar:

– Nya digitala lösningar gör att vi kan garantera hög tillgänglighet i produktionen. Vi kan övervaka driften och vara proaktiv i underhåll, samt identifiera fel innan de leder till stopptid. Det gör vi i allt högre utsträckning via mobila enheter. Personalen kan då snabbare agera på ny information, berättar Gustaf Nygren som är fabrikschef på SCA Obbola. Det nät Telia ska bygga kommer garantera hög tillgänglighet för dessa enheter och andra uppkopplade system i fabriken. 

Det mobilnät Telia ska leverera och förvalta åt SCA Obbola baseras på 4G-teknik, som kan uppgraderas till 5G.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Vissa system åter i drift efter it-attack
Vad för cyberutmaningar kommer vi möta 2023?
Stålbolaget vill bygga egen vindkraft
Försvarsmakten webbplats drabbad av attack
Starkströmsföreskrifterna har moderniserats
Stoppet på Ringhals 4 förlängs igen
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
Process Nordic

Sänd till en kollega

0.11