23948sdkhjf

Nya förutsättningar för deras underhållsmaskin

Railcare har signat ett nytt ramavtal med Trafikverket avseende entreprenadarbeten i Sverige. Med avtalet ges nya förutsättningar för Railcares senaste innovation MPV, en batteridriven underhållsmaskin för järnvägen.

Ramavtalet omfattar utförande av förarbete inför kommande spårbyten och underhåll.

- Det är positivt att vi tecknat ett nytt avtal med Trafikverket som är en av våra viktigaste kunder. Att det nya ramavtalet dessutom öppnar upp för vår batteridrivna underhållsmaskin är ett viktigt steg för Railcare och för järnvägen i stort. Det driver på omställningen till en mer

hållbar järnväg, säger Mattias Remahl, vd på Railcare Group.
MPV, den batteridrivna underhållsmaskinen, kan användade där Railcares vakuumteknik används idag. Den är lämplig för kabellokalisering och kabelhantering, ballastbyten i växlar och korsningar samt underhåll eller omlokalisering av dränering. Underhållsmaskinen kan även användas som en stor powerbank för att förse andra maskiner med el.

- Spårarbete både under och ovan jord ställer höga krav på säkerhet och arbetsmiljö utan att tappa i effektivitet. MPV:n är väl lämpad för dessa jobb eftersom batteridriften minskar fossila utsläpp och reducerar ljudnivåerna avsevärt för såväl medarbetare som närboende, säger Mattias.

Idag arbetar Railcare med att utveckla ett mer långsiktigt hållbart sätt att ladda MPV. De vill hitta en lösning där man med hjälp av strömavtagare kan plocka ned ström från kontaktledningen för att ladda batterierna direkt på spåret.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Vissa system åter i drift efter it-attack
Vad för cyberutmaningar kommer vi möta 2023?
Stålbolaget vill bygga egen vindkraft
Försvarsmakten webbplats drabbad av attack
Starkströmsföreskrifterna har moderniserats
Stoppet på Ringhals 4 förlängs igen
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
Process Nordic

Sänd till en kollega

0.313