23948sdkhjf

NCC ska bygga kraftledning åt Svenska kraftnät

I samarbete med Svenska kraftnät ska NCC bygga en 400 kV luftledning mellan Ingelkärr och Stenkullen för elöverföring nordost om Göteborg.

Projektet är en utförandeentreprenad där NCC är huvudentreprenör. Entreprenaden utförs tillsammans med Svenska kraftnät.

Det är en 17 kilometer lång luftledning för elöverföring på 400 kV som ska uppföras. Ledningen kommer att gå mellan Stenkullen i Lerums kommun och Ingelkärr i Ale kommun.

Planen är att påbörja projektet i slutet av 2022. Projektplaneringen är i full gång. I senare skede kommer arbetena omfatta projektplanering, avverkning, anläggande av byggvägar, fackverksstolpar i stål med tillhörande fundament samt installation av fas- och topplinor med tillbehör och driftsättning.

– Säkra och stabila elnät borgar för en hög tillgänglighet av kraft vilket är en förutsättning för ett fungerande samhälle. Vi ser fram emot att tillsammans med Svenska kraftnät utveckla tids- och kostnadseffektiva lösningar för att möta den stora efterfrågan på el. Samverkansentreprenaden möjliggör att vi kan bidra med vår expertis i tidigt skede, säger Torbjörn Fant, avdelningschef, NCC Infrastructure i ett pressmeddelande. 

Den nya ledningen blir en viktig del i förstärkningen av transmissionsnätet i Västra Götaland och kommer att bidra till att säkra elförsörjningen i sydvästra Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Stålbolaget vill bygga egen vindkraft
Försvarsmakten webbplats drabbad av attack
Stoppet på Ringhals 4 förlängs igen
Softronic har stäng ner all trafik efter säkerhetsincident
Många vattenläckor beror på bristande underhåll
Utförde den första reparationen i sitt slag
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
Process Nordic

Sänd till en kollega

0.093