23948sdkhjf

Instalco fortsätter sin förvärvsresa

Att Instalco satsar på tillväxt genom förvärv är tydligt. Nu har de förvärvat TC-Kraft med dotterbolaget Z-Signaler.

De båda förvärvade bolagen har huvudkontor i Östersund och den gemensamma omsättningen det senaste verksamhetsåret var cirka 50 miljoner.

- TC-Kraft med Z-Signaler är två fina och nischade bolag som passar väl in i Instalco. Därigenom växer vi inom området el, kraft, gatubelysning och trafiksignaler och vi stärker vår närvaro i Östersundsregionen och tar ett steg mot att bli helt multidisciplinära i området, säger Johan Larsson, affärsområdeschef Instalco Norr i ett meddelande. 

TC-Kraft grundades år 2010 och har 25 anställda. Bolager arbetar mot företag inom de huvudsakliga områdena installation av hög- och lågspänning, gatubelysning, vattenkraft och elmätarunderhåll. 

Z-Signaler arbetar däremot inom trafikteknikbranschen, med hela Sverige som arbetsfält. Företaget startade hösten 1993 och ägs sedan 2019 av TC-Kraft.  Bolaget har kompetens inom trafiksignaler, gatubelysning, väderstationer, trafikmätning och trafikskyltar.

- Vi ser fram emot att bli en del av Instalco för att kunna ta nästa steg med våra bolag. Det är också kul att kunna ta in en ny nisch som installation av trafiksignaler i Instalco, säger Tobias Östlin, vd i TC-Kraft i ett meddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.079