23948sdkhjf

Transtema sätter utmanande mål

I april 2021 anslöt Transtema Group sig till Science Based Target iniative, SBTi. Detta gjordes som ett naturligt nästa steg i bolagets hållbarhetsarbete.

Sedan dess har bolaget arbetat med att sätta upp mål som strävar efter att begränsa den globala uppvärmningen1,5°C, vilket är i linje med Parisavtalet. Målen har nu skickats in för att bli godkända av SBTi.

Transtema vill reducera sitt egna klimatavtryck vad gäller utsläpp från sina cirka 900 bilar samt el- och fjärrvärme med 100 procent till år 2030.

När det gäller Transtemas leverantörer ska de ha reducerat sitt klimatavtryck med 50 procent till år 2030. Av de som levererar material ska 80 procent ha godkända SBTi-mål senast år 2026.

- Transtema arbetar varje dag med hållbarhet och att minimera vårt klimatavtryck. Våra utmanande mål under SBTi ger oss en tydlig målbild att jobba mot. Hållbarhet är en stor och viktig del i våra grundvärderingar genom att vi tar ansvar för vår påverkan på miljön, visar respekt för kommande generationer, vår omvärld och tänker nytt i dessa stora och viktiga frågor, säger Magnus Johansson, vd och koncernchef för Transtema i en kommentar.

Om Science Based Target-initiativet
Science Based Targets initiative är ett samarbete mellan CDP (tidigare Carbon Disclosure Project), FN:s Global Compact (UNGP), World Resources Institute (WRI) och Världsnaturfonden (WWF). Initiativet är till för att hjälpa företag att sätta vetenskapligt baserade klimatmål i linje med Parisavtalet. Företagen som undertecknar åtar sig att sätta upp vetenskapligt baserade mål för minskning av utsläpp, som överensstämmer med Parisavtalets målsättning att hålla den globala uppvärmningen under 1,5°C. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094