23948sdkhjf

De rustar upp hos LKAB

Boliden Electro har tecknat avtal med LKAB. Arbetet handlar om installationsarbeten i Kiruna.

Boliden Electro ska installera en ny pumpstation ovan jord samt en ny reagensbyggnad i anslutning till befintliga verk på LKABs industriområde.

- Vi har sedan februari i år etablerat oss i Kiruna, dessa två kontrakt sträcker sig från december i år fram till våren 2023 och är centrala i hela den satsningen. Vi ser mycket positivt på det samarbete vi haft under flera decennier med LKAB och är tacksamma för förtroendet som dessa kontrakt innebär, säger Jens Holmqvist vd på Boliden Electro i en kommentar.

Det är en pumpstation som ska installeras först. Pumpstationen som ska placeras ovan jord ska försörja verken med processvatten. Anläggningen kommer att ha en kapacitet att leverera 9000 kubikmeter vatten till verken på området. 

Det är nio stycken pumpar som kommer drivas med 6000 volt. Ledningarna är 1400 i diameter och hela anläggningen kommer ha storskalig drift.

- Det mesta i en sådan här anläggning är ju stort så klart, att frekvensomriktarna placeras i en egen byggnad säger väl en del om den saken, säger Jens.

Bolidens andra kontrakt rör allmänkraft och belysning samt processelinstallationer i en ny byggnad för reagensutrustning som nyttjas i förädlingsprocessen i verken. Dagens uttjänta anläggning ska bytas ut. För att påverka produktionen så lite som möjligt byggs en ny anläggning som sidan om den gamla. Den nya anläggningen växlas sedan in i drift efter färdigställandet.

 -Tyngdpunkten i det här projektet ligger på instrument, det är en hel del styrning och övervakning, och det handlar om ett par månaders installationsarbete i alla fall för att få ordning på det hela, säger Ola Johansson Projektledare för båda projekten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094