23948sdkhjf

Årets säkerhetsambassadör är saneringstekniker

Enerco har utsett Årets säkerhetsambassadör 2021. Årets pristagare är Jörgen Nyström, saneringstekniker Enerco Sandviken.

Sedan 2017 utser Enerco varje år ''Årets säkerhetsambassadör'' vilket är en utmärkelse för att lyfta fram och hylla den eller de personer som har gjort en särskild insats för säkerheten på Enercos arbetsplatser.

Tidigt på måndagsmorgonen överraskades pristagaren Jörgen Nyström på sin arbetsplats i Sandviken. På besök kom Roger Hydén, delägare och ansvarig för strategisk utveckling inom Enercokoncernen samt Tobias Andersson, affärsområdeschef för industrisanering. 
Förutom äran bestod priset av ett diplom, blommor och en prissumma.

Jörgen Nyström som arbetar som saneringstekniker är glad över priset. I en kommentar säger han: 

- Det känns väldigt bra att få det här priset. Det blir som ett kvitto på att det jag gör är betydelsefullt och att jag gör skillnad för mina kollegor. Säkerhetsarbetet är oerhört viktigt eftersom det handlar om att alla ska komma hem i samma skick som de lämnade hemmet. Ett jobb är trots allt bara ett jobb. 

Motiveringen lyder:
Jörgen tänker alltid på sin och andras säkerhet. Han är noga med att göra sina riskbedömningar innan arbeten påbörjas, varje dag och så fort det krävs. Han rapporterar flitigt risker som han ser i verksamheten, direkt i vårt ledningssystem. Slutligen tar Jörgen ett stort ansvar att informera andra personer om risker samt guida ny personal vid exempelvis sommarstopp.

Fakta ”Årets säkerhetsambassadör”

  • Utmärkelsen har delats ut inom Enerco sedan 2017.
  • Syftet är att sätta fokus på säkerhet.
  • Chefer och arbetsledare inom Enerco nominerar kandidater, Enercos ledningsgrupp utser pristagare.
  • Tidigare års pristagare är Ludvig Ågren-Hertz - Södertälje, Eva Wikström – Borlänge, Simon Lamminheimo – Sandviken samt Andreas Eriksson – Hofors.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.157