23948sdkhjf

Ännu ett mångmiljonuppdrag

Infranord har erhållit ett uppdrag som omfattar upprustning och modernisering av kontaktledningar i Södra Sverige. Arbetet förväntas vara klart 2025.

Uppdraget gäller upprustning av kontaktledningar på Södra stambanan mellan Älmhult och Hässleholm. Anbudssumman uppgår till 314 miljoner kronor. Uppdraget inkluderar också EST, el/signal/tele), mark och kanalisationsarbeten. 

– Vi är mycket nöjda över att återigen få förtroendet att modernisera kontaktledningarna i södra Sverige. Vi har i tidigare projekt byggt upp en gedigen kompetens för att hantera avancerade projekt av detta slag, säger Jörgen Jumark, regionchef Syd på Infranord i en kommentar. 

Förberedelsarbetena pågår under december 2021 och januari 2022. Därefter påbörjas upprustningen som kommer att göras i tre deletapper.

– En effektiv järnväg måste kontinuerligt upprustas och moderniseras. Jag är stolt över att Infranord är med och ökar driftsäkerheten på järnvägen så att resenärer och gods kan färdas tryggt och säkert, och komma fram i tid, säger Henrik Löfgren, vd för Infranord i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11