23948sdkhjf

Smartare underhåll på finska vägar

Den finska staden Oulu hakar nu på trenden med ett smartare sätt att förutse och underhålla vägar och cykelbanor. Med hjälp av Klimators ledande tjänst, Road Status Information, ska staden effektivisera åtgärder för vinterväghållning.

Städerna blir smartare. I takt med det blir medborgarna mer medvetna. Som svar på smartare städer och medvetna medborgare kommer Oulu stad att samarbete med Autori och Klimator. Detta med förhoppningarna om kostnadsbesparingar och bättre kvalitet när det gäller snöröjnings- och halkbekämpningsåtgärder.

- Transformationen har påbörjats och allt fler regioner och kommuner i Europa delar Klimators vision om hur vi tillsammans kan bidra till en mer hållbar värld, använda resurser på ett smartare och mer effektivt sätt och samtidigt öka kvalitet och säkerhet längs våra vägar, säger Emil Danielsson, affärsområdesansvarig för Winter Maintenance hos Klimator i en kommentar.

Han fortsätter: 

- Vi är väldigt glada över att Oulo stad, med sina närmare 250 000 invånare, nu förenar sig till vårt omfattande nätverk av kommuner som delar våra värderingar och målsättningar. Låt oss tillsammans skapa förutsättningar för säkrare vägar.

Keijo Pulkkinen, vd för Autori som är strategisk partner till Klimator ser positivt på finska kommuners intresse för smartare vinterväghållning. I ett meddelande säger han:

- Vi har mött ett stort intresse från kommuner i Finland sedan vi annonserade vårt strategiska fokus på smartare vinterväghållning och att vi nu ihop med Klimator kombinerar vår gemensamma gedigna erfarenhet och kunnande inom området. Vi vill spela en viktig roll i transformationen av strategisk vinterväghållning och dess metodutveckling för att bidra till en bättre och mer hållbar värld.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125