23948sdkhjf

Ökad elektrifiering kräver prediktivt underhåll

E.ONs dotterbolag Avacon Netz GmbH har lagt en order på installation av kontrollutrustningen SIPP.

Avacon är ett av de största regionala energiförsörjningsföretagen i Tyskland. Orderns värde är cirka 2 miljoner kronor.

Ordern är en av Gomeros hittills största i Tyskland följs av tekniska godkännande och pilotinstallationer som visat SIPP:s kapacitet att säkra transformatorstationer från oljeläckage samt uppfylla krav på dokumentation, noggrannhet i mätning samt funktionsgaranti på oljefångstgropen de olika regionerna i Tyskland ställer. 

Kontrollutrustningen är en uppkopplad enhet för detektion av oljeläckage från transformatorn samt kontroll att oljefångstgropen är tät. SIPP säkerställer även att transformatoroljan ryms i gropen vid ett eventuellt haveri.

– Efter omfattande tekniska godkännanden och piloter har vi fått ytterligare ett kvitto på att SIPP klarar de hårdaste kraven på data- och driftsäkerhet i en uppkopplad miljö. Att få förtroende av ett av Europas större elnätsbolag att vara del av resan mot prediktivt underhåll och hållbarhet är något vi strävat efter i många år säger Jan-Eric Nilsson, vd på Gomero.

Han fortsätter:

– Med de krav som ställs i Tyskland för den här ordern oss närmare ett större kommersiellt genomslag på en global marknad med mycket stora behov att modernisera och digitalisera elnätet.

Behovet av prediktivt ökar i takt med elektrifieringen av samhället.

– När en allt större andel av energikonsumtionen sker via elnätet blir det ännu viktigare att undvika komponentfel och avvikelser i näten som orsakar avbrott. Här kan SIPP göra omfattande datamängder till en säker tillgång som förenklar och effektiviserar elbolagens vardag samtidigt som det minskar riskerna för driftstörningar. Den här ordern är särskilt viktig då vi vet att Avacon arbetar med stort fokus på utveckling av innovativa lösningar som gör det möjligt att möta de krav som ställs på morgondagens energisystem, avslutar Jan-Eric.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125