23948sdkhjf

Möt framtidens underhållsledare

Vid de nyligen avslutade Underhållsdagarna delades det ut diplom och certifikat till bland framtidens underhållstekniker och underhållsledare. Vi har talat med en av de lyckliga. 

Underhållsdagarna, som arrangerades av U&D och Svenskt Underhåll, bjöd även på certifikatsutdelning till certifierade underhållstekniker och certifierade underhållsledare. För att få dessa certifikat krävs en gedigen kunskap som man får visa upp vid en tentamen.

Den som gör tentamen för underhållsledare men ännu inte har fem års arbetslivserfarenhet inom området får istället ett diplom som visar att man klarat av tentamen. 

Vi fångade en av de lyckliga som fick ett diplom efter att ha klarat kraven som underhållsledare. Hon heter Amanda Sten och när vi träffar henne har hon precis börjat en ny tjänst på SCA Östrand som underhållsingenjör. Vi frågar varför hon valt underhållsbranschen. 
– Det är en spännande bransch med stor bredd och utvecklande personligt. 

Hon tycker att det var självklart att göra tentamen för underhållsledare för att få ett kvitto på vilken kunskap hon har men också för att det är något att nämna i sitt CV.
Vad är viktigt att satsa på inom underhåll?
– Datadrivet underhåll måste vi bli bättre på. Sen är det viktigt att locka fler till branschen. 

Den som tycker att namnet Amanda Sten låter bekant har helt rätt, hon har varit med i ett tidigare reportage i U&D, då hamnade hon på framsidan av tidningen. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.079