23948sdkhjf

Nettoutsläpp vid uppbyggnad och underhåll

Nettoutsläpp vid uppbyggnad och underhåll, det är målet när man planerar inför framtidens solpark. Alight har implementerat ett Voltpack Mobile System från Northvolt som ett pilotprojekt. 

Under solparkers uppbyggnad drivs byggarbetet vanligtvis av en dieselgenerator och dieseldrivna fordon. Detta görs för att ingen nätanslutning finns tillgänglig. Lösningen på detta är att använda ett mobilt batteri, vilket tar bort de utsläpp som vanligtvis uppstår vid drift av dieselsystem.

- För framtidens elnät, dess utveckling och för att höga mål ska kunna uppnås måste vi fortsätta i vår strävan efter grön innovation. Solenergi kommer att stödja den globala ekonomin och våra energibehov i många år framöver, och därför är det viktigt att vi optimerar processen som bygger och utvecklar solenergi, säger Harald Överholm, vd på Alight, i en kommentar.

Voltpack Mobile System är ett mobilt batteri som designats för att just ersätta en dieselgenerator. Med hjälp av solcellspanelerna i konstruktionen har Voltpack Mobile förmågan att tillhandahålla all kraft som behövs på plats för konstruktionen.

- Jag har länge velat ta bort icke-förnybara energikällor från leverantörskedjan och uppbyggnadsfasen, och det här samarbetet med Northvolt gör precis det. Som vi har sett i vårt pilotprojekt kan Northvolts batterikapacitet göra det möjligt för oss att ta bort dieselgeneratorer och vi hoppas kunna expandera ytterligare genom att använda detta alternativ – med sikte på ett dieselfritt byggande av solparker, säger Harald i en kommentar.

Voltpack Mobile System är kärnan i Northvolts uppdrag att möjliggöra framtidens energi. Det menar Elias Afeiche, Sales Manager på Nortvolth.

- Den mobila batterienheten levererar de verktyg till våra kunder som krävs för att de ska gå över från koldioxidintensiva teknologier och ta steget till mer avancerad och hållbar teknik. Voltpack Mobile System är mycket väl anpassat för byggmiljöer tack vare dess robusta design, dess förmåga att förse både låg belastning och mycket höga toppar samt ge en bättre miljö för arbetare utan skadliga utsläpp och en sänkt ljudnivå under arbetet, säger han i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.252