23948sdkhjf

Kommunen satsar på solceller

Nacka kommun kommer att utrusta ett antal av sina fastigheter med solceller under de tre kommande åren. Satsningen kommer sänka driftkostnaderna och kräver vanligtvis inget underhåll.

Årligen förväntas satsningen kosta åtta miljoner kronor. Det innebär att slutnotan lär landa på cirka 24 miljoner kronor. Med satsningen hoppas kommunen på mindre klimatpåverkan och minskade driftkostnader.

– Solenergin är den förnybara energikällan med störst framtidspotential och övergången till solceller är därmed en viktig hållbarhetsfråga. Satsningen är ett steg i vår ambition att minska vår klimatpåverkan och öka den lokala energiproduktionen, säger Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande.

Det är genom praktisk handling som kommunen gör skillnad, det menar Hans Peters (C), ordförande i kommunstyrelsens miljöutskott.

– Nu tar Nacka kommun ytterligare ett steg mot att bli klimatneutralt. På så sätt bidrar vi till miljöförbättringar och visar vägen framåt så att vi kan klara 1,5-graders målet, säger han i en kommentar. 

Det är ett 30-tal fastigheters möjlighet att utrustas med solceller som kommer att utredas vidare.

Planen är att all el som produceras från solcellerna kommer användas inom den aktuella byggnaden. En av fördelarna med solcellerna minska fastighetens driftkostnader  i form av minskad köpt el. 

Solcellernas livslängd är cirka 25-30 år och kräver vanligtvis varken service eller underhåll.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125