23948sdkhjf

Nordjysk värmepumpstillverkare konkar

Återigen har ledningen för värmepumpstillverkaren Victor Energi & Køleteknik varit på rundvandring i konkursrätten i Hjørring.

Denna gång för att ansöka om konkurs.

Orsaken är likviditetsproblem.

– Det har inte varit möjligt för Victor Energi- & Køleteknik A/S att skaffa erforderlig likviditet för att fortsätta verksamheten och därför är vi tyvärr tvungna att avbryta verksamheten i bolaget, beklagar direktör Ole Nygaard, som inte har några ytterligare kommentarer förutom att han är ledsen å de anställdas vägnar.

Det skriver Kanal Frederikshavn.

Senast resan gick till Hjørring var när företaget hette Victor A/S – då var det för att lämna in en begäran om rekonstruktion. Redan då var orsaken likviditetsproblem. Det var i augusti 2020 och i september 2021 som rekonstruktionen gick i konkurs. Kort därefter lyckades dock ledningen med Ole Nygaard i spetsen hitta tillräckligt med pengar för att köpa delar av konkursboet – och Victor Energi & Køleteknik skapades.

När Victor DST blev Victor Energi & Køleteknik överfördes ansvaret för det pågående bygget av åtta större värmepumpsystem till det nya bolaget.

De var planerade att levereras den 1 april i år – men kvalitetsproblem på elmotorer och kolvkompressorer har försenat projekten och utmanat ekonomin i själva projekten.

Alla anläggningar är i drift men fyra har ännu inte tagits över av kunderna.

Victor Energi & Køleteknik är en något mindre version än tidigare Victor DST. När rekonstruktion begärdes 2020 fick Ole Nygaard skicka hem 151 anställda.

I dag handlar det om 19 tjänstemän och 35 timavlönade.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.144