23948sdkhjf

Vindkraftsbolaget provar igen

Vindkraftsbolaget WPD Scandinavia har planer på att bygga 32 vindkraftverk i omårdet Stormossen. Vindkraftverken har en totalhöjd på 290 meter. Idag är status att projektet är ute på samråd.

När WPD sökte och samråd i området 2008 fastslogs det att en vindkraftpark vid Stormossen inte var lönsam. Vid tidpunkten föreslogs 16 vindkraftverk med en höjd på 150 meter, vilket var för litet för att det skulle bli lönsamt.

Men WPD har inte gett upp och gör nu ett nytt försök. Med en ny teknik och högre och fler verk hoppas de att vindkraftparken ska anses som lönsam. Bygget av vindkraftparken kan tidigast komma igång om sju år.

Försvaret, flyget och telekombolaget har i det här skedet inget att erinra. Terrängen är flack och det gör att vindkraftverken kommer synas mindre än om de stod upp på höjder. 

- Området är bra på grund av att det är ett stort sammanhängande område, blåser bra och att det har bedrivits skogsbruk under en längre tid, berättar Maria Röske, vd för WPD, för U&D.

Vindkraftsparken förväntas ge en årsproduktion på cirka 842 GWh. Samrådsmöten kommer att hållas på tre olika platser den 16, 17 och 18 november.

- Vindkraftverken blir högre och högre och det tar vi höjd för i vår ansökan. I och med att ansökningarna tar så pass lång tid, så söker vi tillstånd för den höjd vi tror kommer byggas om exempelvis åtta år, förklarar Maria för U&D.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11