23948sdkhjf

Ny säkerhetschef på Green cargo

Det är Camilla Morin som är utsedd till ny säkerhetschef på Green cargo. Hon tillträdde tjänsten den förste november. U&D kollar läget med den nya säkerhetschefen. 

Närmast kommer Camilla från en roll som HR-strateg på Green cargo, men i bagaget har hon lång erfarenhet av verksamhetsutveckling, förändringsledning och roller inom både flyg- och järnvägsbranschen. 

– Det känns fantastiskt roligt att kliva in i rollen som säkerhetschef. Säkerhet är vår högsta prioritet och att nu få vara med och utveckla både struktur och arbetssätt tillsammans med mina närmaste medarbetare och resten av verksamheten känns mycket ärofyllt, säger Camilla i en kommentar.

En som också är nöjd med den nya säkerhetschefen är Markus Gardbring, direktör för operations på Green cargo.

– Camilla är starkt engagerad inom Green cargos operativa verksamhet och det är oerhört roligt att hon nu förstärker vår säkerhetsavdelning som säkerhetschef. Hennes tidigare erfarenhet från branscher och företag med höga säkerhetskrav, tillsammans med hennes goda förståelse för vår komplexa miljö och att leda i förändring, med beteende i fokus, kommer att bidra till vår fortsatta säkerhetsutveckling, säger han i en kommentar.

Vad ska bli roligast i din roll som säkerhetschef, Camilla?

–  Att tillsammans med oerhört kompetenta och engagerade medarbetare driva ett högklassigt säkerhetsarbete tillsammans med vår verksamhet. En säker och trygg arbetsplats för våra medarbetare är nummer ett, utan tvekan. Men det finns också en stark koppling mellan säkerhet och kvalitet och därmed vår förmåga att leverera till våra kunder. Så att säkerhet är vår högsta prioritet råder det ingen tvekan om och det är också något jag är stolt över att få ett ansvar för.

 Vilka utmaningar tillkommer med din roll?

Vi opererar i en mycket komplex bransch med många beroenden vilket ställer höga krav på oss ur flera perspektiv, det är en utmaning i sig. Att säkerställa en fortsatt god utveckling av säkerheten kräver att vi ständigt förbättrar våra arbetssätt men också att vi på ett säkert sätt kan agera flexibelt när vi behöver.

Vad av dina tidigare erfarenheter anser du är viktig i din nya roll?

Erfarenheten av förändringsledning, att stärka kultur och beteenden och att snabbt kunna förstå och att sätta mig in i en ny situation är en grund jag bär med mig in i detta uppdrag. Jag har i olika former arbetat med verksamhetsutveckling och kan konstatera att framgångsrika förändringar vilar mycket på hur de hanteras än hur bra själva lösningen är.

Hon fortsätter:

Varje förändring av en verksamhet kräver också en förändring på individnivå. För det krävs förståelse om varför, tydlighet i hur något ska utföras, att säkerställa att rätt inställning och beteende finns – och inte minst uppföljning och en välutvecklad feedbackkultur. Jag har varit i bolaget i drygt fem år och har i och med mitt arbete inom främst Operations, där säkerhet är en naturlig del av utvecklingsarbetet, en inblick i det säkerhetsförbättrande arbete som drivs. Men jag har också skapat mig en förståelse för vad vi fortsatt behöver fokusera på för att ytterligare höja säkerheten, både lokalt och strukturellt.

Något särskilt som du vill satsa på som säkerhetschef?

Något som är helt avgörande för att komma till nästa nivå är en hög säkerhetskultur. Rätt inställning har sin utgångspunkt i att vi lyckas skapa en bred och hög delaktighet, i synnerhet bland vår produktionspersonal, i vårt fortsatta utvecklingsarbete. Vi kommer att ytterligare sätta ljus på att ha medvetet beteende och understödja varandra i att agera på ett säkert och korrekt sätt. 

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.111