23948sdkhjf

Polarkraft investerar i ett femte vindkraftverk

Polarbröd investerar i ett femte vindkraftverk. Det i sin tur innebär att koncernen producerar mer förnybar energi än vad den använder. Företaget har nått en milstole genom att bli självförsörjande på förnybar energi.

Polarbrödkoncernens energibolag Polarkraft har köpt ett kraftverk i vindkraftsparken Bösjövarden. I parken står tre av bolagets fyra befintliga vindkraftverk. Det nyaste köpets namn blir Nova.

– Det känns fantastiskt att välkomna Nova till Polarbröd. Klimatet och uthållig försörjning är vår tids kanske största ödesfråga och vi måste därför bygga långsiktigt hållbart. Polarbröd har bakat bröd i generationer och vi utökar nu vår satsning på förnybar energi för att kunna leverera både gott och hållbart producerat bröd i generationer framåt. Ytterligare ett exempel på våra satsningar på förnybar energi är installationen av solpaneler på en fastighet i Luleå som blev nominerad till Solenergipriset 2021, säger Cindy Kite, hållbarhetschef på Polarbröd.

För nästan tio år sedan, 2012, satte Polarbröd målet att vara självförsörjande på energi år 2022. Koncernens första vindkraftverk var dimensionerade för att täcka bageriernas energibehov. Med det femte vindkraftverket överträffas hela koncernens mål gällande förnybar energi.

– Vi är på väg tillbaka, med kraft! Överskottet ger oss utrymme att fortsätta vår hållbara tillväxtresa och baka där energin finns. Vi har börjat provbaka i vårt nya bageri och ser fram emot att snart kunna erbjuda konsumenterna färskt bröd från Älvsbyn igen, från en koncern som är mer än självförsörjande på förnybar energi, säger Lars Wikman, styrelseordförande i Polarkraft och vd på Polarrenen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109