23948sdkhjf

Instalco-bolag får gemensamt uppdrag 

Instalcobolagen Elektro-Centralen och Tingstad Rörinstallationer har fått ett gemensamt uppdrag att utföra el- och VS-installationer vid bygget av Seel i Göteborg. Seel är en ny forskningsanläggning för el- och laddfordon.

Det gemensamma ordervärdet landar på cirka 119 miljoner kronor. Uppdraget ska utföras i en partneringsentreprenad tillsammans med byggbolaget Vestia och fastighetsägaren Castellum.

Instalcobolaget Selek kommer också bidra med sin kompetens i projektet. De har anlitats av Elektro-Centralen för installation av högspänningsanläggning.

- Det här är ett stort och komplext projekt som kräver hög kompetens som vi har inom Instalco. Vi ser fram emot att vara med och bidra till nya forskningsmöjligheter inom elektrifiering av transport- och fordonsområdet, säger Joakim Jörenius, marknadschef på Elektro-Centralen.

Planen är att Seel, Swedish Electric Transport Laboratory, ska bli Sveriges största forskningsanläggning för el- och laddfordon. Anläggningen ägs av forskningsinstitutet Rise och Chalmers tekniska högskola. Seel består av en laboratoriedel och en kontorsdel.

Tingstad Rörinstallation ska leverera kylanläggningen på 3 megawatt, vilket är en av de större i Sverige. Elektro-Centralen kommer att installera 12 transformatorer för att kunna driva effektbehover på 24 megawatt.

Uppdraget inleds i oktober 2021 och förväntas vara färdigt i slutet av 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125