23948sdkhjf

Oktober, den europeiska cybersäkerhetsmånaden

Oktober är EU:s European Cyber Security Month, europeiska cybersäkerhetsmånaden. Det är en årlig kampanj för att belysa data- och informationssäkerhet i hela europa. 

För att uppmärksamma cybersäkerheten arrangerar samverkanplattformen PICS (Privacy, Information Security and Cybersecurity) en informationssäkerhetsdag på Högskolan i Skövde. Årets event hålls på Assar Industrial Arena den femte oktober.

– Det är högst angeläget att fortsätta lyfta informationssäkerhetsfrågorna. Hotbilden mot organisationer i Sverige ökar och incidenterna kopplade till dem likaså. Var står vi idag och vad kan vi göra åt det? Vi vill hjälpa till att öka medvetenheten kring de här frågorna men också ge input till vad som behöver göras och hur vi kan samverka för att hjälpas åt att öka säkerhetsnivån i samhället, inte minst i vår egen region, säger Rose-Mharie Åhlfeldt, biträdande professor i informationsteknologi och projektledare för Informationssäkerhetsdagen.

Årets event har tre huvudtalare. 

Första talaren ut är Richard Oehme, senior advisor societal security på Knowit, som kommer presentera resultat från den regionala utredningen Övergripande studie av informationssäkerhet och offentlig drift i Västra Götaland.

Evenemangets andra talare är Joeri van Laere som är docent och krisforskare vid Högskolan i Skövde. Han kommer att ge sina reflektioner från resultat av forskningsprojektet När betalningssystemen kraschar. Forskningen är relaterad till sommarens incident, där bland annat Coop och deras betalningssystem blev hackat.

Tredje talaren är Björn Persson som arbetar på FINIT AB. Han kommer tala om socio-tekniska problem och lösningar med digital identitet och hur det kommer att fungera i praktiken.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.126