23948sdkhjf

One Nordic vinner trafikteknikavtal

Helsingborgs stad har valt att tilldela One Nordic sitt drift- och underhållsavtal avseende kommunens trafiksignalanläggningar ännu en 4-årsperiod.

Avtalet innebär att One Nordic står för drift, felavhjälpning och underhåll av kommunens dryga 80 trafiksignalanläggningar. De ska också ansvara för reinvesteringsprojekt samt trafiksystemet för kollektivtrafiklinjen Helsingborgsexpressen.

One Nordic åtar sig också jour och beredskap 24 timmar om dygnet på samtliga anläggningar. De ska även se till att stadens cykelpumpar, hastighetsdisplayer, cykelräknar och trafikräknare fungerar och underhålls.

- Helsingborg stad vill ha hög tillgänglighet med korrekt funktion på sina trafiksignalanläggningar för att bland annat minska olyckor och avgasutsläpp. Som en del i sitt uppdrag ska One Nordic lämna förslag på långsiktiga underhållsåtgärder som främjar driftsäkerheten samt tillgängligheten och som långsiktigt även sänker kommunens kostnader och miljöpåverkan, förklarar Andréas Hall, utvecklingsingenjör på drift och underhållsavdelningen Helsingborg stad. 

Han fortsätter:

- One Nordic är sedan flera år tillbaka en betydande leverantör till oss med stor teknisk kompetens, erfarenhet och god leveransförmåga och de känner till våra anläggningar sedan tidigare vilket resulterade i det mest attraktiva upphandlingsunderlaget både pris- och innehållsmässigt. Vi ser nu fram emot att vidareutveckla vårt samarbete under ännu en avtalsperiod.

 Avtalet är värt 25 miljoner kronor och sträcker sig under en period 2021 till 2025.

- Vi är glada över att Helsingborgs stad åter igen valde att samarbeta med oss. De är en strategiskt viktig kund för oss inom trafiksegmentet, säger Dekan Aco Ståhl, processägare trafik och belysning på One Nordic. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.234