23948sdkhjf

FastLane 4 Industry lanserar webbplattform

Nu lanseras ClusterShare, innovationsstödsystems egna digitala verktyg som ger en detaljerad överblick över alla aktörers erbjudande i Östra Mellansverige.

Utvecklingen av ClusterShare påbörjades inom ramen för projektet FastLane 4 industry i februari 2021. Målet är att ClusterShare ska vara en plattform som gör det lättare för innovationsaktörer i Östra Mellansverige att samla sina erbjudande och tjänster på ett och samma ställe. 

- Att företag snabbt och enkelt ska kunna navigera bland mängden av bra erbjudanden är viktigt för att de ska kunna hitta rätt hjälp vid rätt tillfälle, säger projektkoordinator Mikael Melitshenko.

Erbjudanden ska sträcka sig över regionella gränser.

– Det som är viktigt med ClusterShare är att verktyget gör det lättare för aktörerna att hitta rätt tjänster till företagen, oavsett kommun- och regiongränser, säger Christer Karlsson, projektledare för FL4i. 

Framförallt syftar projektet till att knuffa ner de officiella gränserna som finns administrativt och att minska de hinder som företag upplever. 

- För att ge ett exempel, ett företag i Linköping som är intresserat av material inser att de har behov av automationsutveckling. Då ska vi snabbt lotsa vidare till Automation Region i Västerås och deras expertis kring flexible automation, kopplad industri och robotik. Vi suddar ut gränserna helt enkelt, förklarar Christer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094