23948sdkhjf

Nominera årets tekniker

För nionde respektive sjätte året i rad går nu tävlingen om Årets tekniker och Årets tekniker - tekniklöftet av stapeln.

Sydsvenska Handelskammaren delar ut utmärkelserna i samarbete med Alfa Laval, Beijer Electronics, Bona AB, Nederman, Deloitte, Moll Wendén, SEB, TEPE Munhygienprodukter AB och Trelleborg AB. Utmärkelserna syftar till att främja och inspirera till samhällsutvecklingen genom teknisk innovation.

Utmärkelserna handlar om att hitta personer som kan inspirera andra. För att konkurrera på en global marknad krävs modiga människor med nya idéer och produkter.

Med priset Årets Tekniker vill bolagen belöna en person som under många år i branschen bidragit till utveckling och stöttat andra tekniker. För Årets Tekniker - Tekniklöftet vill de uppmuntra nya förmågor som har en stor potential men som fortfarande ligger i etableringsstadiet.  

Vinnarna utses med hjälp av nomineringar från till exempel kollegor, elever och chefer och granskas sedan av en jury. Vinnarna får ett stipendium på 50 000 kronor vardera. 

Initiativtagare till Årets Tekniker är Handelskammarens ordförande Kerstin Lindell.  

- Det finns studier som visar att det år 2030 beräknas råda brist på över 50 000 ingenjörer. Genom Årets Tekniker kan vi lyfta tekniker som yrkeskategori, och förhoppningsvis också skapa intresse för teknik, och därmed bidra till att stärka vår långsiktiga konkurrenskraft. Det finns priser till ledare, ekonomer och innovatörer, men det är alltför sällan som vi uppmärksammar tekniker, menar Kerstin Lindell.

Prisutdelningen äger rum på Handelskammarens Höstmöte i Malmö den 24 november 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125